Putins lyxliv: har tillgång till 43 flygplan

Rysslands president Vladimir Putin är en minst sagt förmögen man och påstås till och med vara en av världens rikaste. Nu visar en rapport som skrivits av några ryska dissidenter hur det verkligen ligger till.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Storleken på Vladimir Putins förmögenhet har hittills varit höljd i dunkel och många uppgifter om rikedomen har florerat. Uppgifterna om hur mycket han har i förmögenhet har pendlat mellan enorma 40 miljarder dollar och ännu mer enorma 70 miljarder dollar, vilket skulle göra honom till världens rikaste man, skriver Businessinsider.com.

Nu har en rapport släppts, av några ryska oppositionella, med den sarkastiska titeln En galärslavs liv. Alltmedan rapporten sammanfattar att hans rikedom troligen inte är så astronomisk som en del tror, visar den ändå att den ryske presidenten har vant sig vid en mycket lyxig livsstil som snarast kan jämföras med en monark från en gulfstat eller en oligark. Rapportförfattarna tror att tillgången till en livsstil med palats, yachter, flygplan och bilar har gett mersmak och en sådan livsstil kan vara svår att lämna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons