Annons

”Putin vill även återta Finland”

Omvärlden har inte förstått Vladimir Putins världsbild. Om Putin inte stoppas i Ukraina kommer han att återställa Rysslands historiska gränser och införliva också Baltikum och Finland. Den skarpa varningen ger Andrej Illiaronov som i sex år var en av Putins närmaste rådgivare.

Publicerad

**När ledarna för **de viktigaste industriländerna i måndags möttes i Haag var det inte som G8 utan som G7. Orsaken var att Ryssland efter annekteringen av Krim tillfälligt uteslutits ur G8 som ett slags straff - men effekten kan bli den rakt motsatta.

– Västländernas försök att etablera sanktioner stödjer istället Putin. Därför att sanktionerna bekräftar Putins bild av omvärlden: USA och väst är fienden som försöker omringa och förminska Ryssland. Detta har också varit budskapet i Kremls propaganda och nu visar sanktionerna i det ryska folkets ögon att Putin under alla år har haft rätt.

Foto: GRAFIK: KALLE KÄLLSTRÖM Bild 1 av 4
Foto: SVD Bild 2 av 4
Foto: SVD Bild 3 av 4

Andrej Illarionov var under sex år en av Putins närmaste rådgivare. Nu varnar han för att omvärlden inte insett hur den ryska presidenten tänker.

Foto: SERGEI ILNITSKY/REUTERS Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons
Annons