Annons

Putin utser ny guvernör trots stora protester

Tiotusentals människor gav sig ut i Chabarovsk på lördagen till stöd för den förre guvernören Sergej Furgal. Nu har Vladimir Putin utsett en ny guvernör.
Tiotusentals människor gav sig ut i Chabarovsk på lördagen till stöd för den förre guvernören Sergej Furgal. Nu har Vladimir Putin utsett en ny guvernör. Foto: Igor Volkov/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin har utsett en ny guvernör i Chabarovskregionen i östra Ryssland. Den tidigare guvernören är gripen anklagad för ett beställningsmord, vilket lett till att tiotusentals människor gett sig ut på gatorna för att protestera mot gripandet.

Under strecket
TT
Publicerad

Putin tillkännagav via videolänk att Michail Degtiarjov från det liberala nationalistpartiet LDPR blir ny guvernör i regionen. Den förre guvernören Sergej Furgal greps i början av juli anklagad för kopplingar till beställningsmord.

Gripandet har lett till stora protester i staden Chabarovsk de senaste veckorna där tiotusentals människor gett sig ut på gatorna för att visa sitt stöd för Furgal, som är mäkta populär i regionen och vann guvernörsvalet 2018 med stöd av 70 procent av väljarna.

Annons
Annons
Annons