Putin föreslår "säkra zoner" i Syrien

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin vid mötet i ryska Sotji.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin vid mötet i ryska Sotji. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Ledarna i Syrien och Turkiet säger sig fast beslutna att samarbeta för att lösa konflikten i Syrien, trots att de stöder rivaliserande parter. Vid deras möte i ryska Sotji förde Vladimir Putin fram ett förslag om "säkra zoner" i det krigshärjade landet.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans ryske kollega Vladimir Putin träffades på Putins sommarresidens i Sotji vid Svarta havet. Det var deras första möte sedan den dödliga kemvapenattacken mot den syriska staden Khan Sheikhun den 4 april. Erdogan lade skulden på Rysslands allierade, den syriska regimen, medan Putin antytt att rebellerna fejkat attacken för att misskreditera Bashar al-Assads regering.

Attacken ansträngde den sköra relationen mellan Moskva och Ankara, men vid onsdagens möte förklarade de båda att de är redo att samarbeta för att få slut på konflikten i Syrien, som har gjort landet till plantskola för våldsamma islamistiska grupper.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons