Annons

Putin laddar inför militärparad

Vladimir Putin har firat segern i andra världskriget med pompa, ståt och patriotism. Den påkostade militärparaden beskrivs som en uppvisning i Rysslands militära styrka, i syfte att lyfta presidentens sjunkande popularitet.

Under strecket
Mia Holmberg Karlsson / TT
Uppdaterad
Publicerad

Ryska soldater marscherar mot Röda torget i Moskva under segerdagsparaden, som i år firar 75-årsjubileet av Nazitysklands kapitulation.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Inga deltagare behöver bära skyddsmasker under paraden, trots Rysslands höga coronastatistik med fler än 8 000 döda och runt 600 000 bekräftade fall.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

En opinionsundersökning av Rysslands statliga opinionscentrum visade nyligen att 95 procent av befolkningen ser segerdagen 1945 som den viktigaste händelsen under 1900-talet.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

President Vladimir Putin under militärparaden på Röda torget.

Foto: Sergej Pyatakov/AP/TT

14 000 soldater, 200 stridsvagnar, raketartilleri och luftvärnssystem. Trots en pågående pandemi slog Vladimir Putin på stort under onsdagens firande av 75-årsjubileet av Sovjetunionens seger i andra världskriget.

– Det är omöjligt att föreställa sig hur världen hade sett ut om inte Röda armén hade kommit till dess försvar, sade Putin i ett tal till de tusentals soldater som medverkade i paraden i Moskva.

Annons
Annons
Annons