X
Annons
X
Recension

O/Modernt festival Purcells ande präglar ypperlig festivalstart

Kjerstin Dellert återupptäckte inte bara en teater utan även unga talanger, och gav dem en förtrollad spelplats i Confidencen. På årets O/Modernt-festival återgäldar Hugo Ticciati och orkestern förtroendet i en hyllning tillägnad Älvadrottningen.

Hayden Chisholm och Agios Lavrentios Brassband tolkar Purcell och bröllopsmusik från Balkan. Foto: Christopher Hästbacka

Dörrarna öppnas mot parken, och upp på scenen vandrar Agios Lavrentios Brassband - och stora delar av O/Modernt kammarorkester – i en skruvat modern tolkning av Henry Purcells begravningsmarsch för drottning Mary II. Sömlöst övergår det hela i uppsluppen bröllopsmusik från Balkan, ledd av superbe Hayden Chisholm på altsaxofon, med virvlande klangkaskader dansande som konfetti mellan Confidencens stiliserade kulisser.

Efter den anslående öppningen fortsätter andra akten att utmana genregränserna med folkliga slingor som upplöses i frijazz med stänk av barockornamentation. Ingenting tycks omöjligt för Ticciatis kör av unga och medelgamla älvor.

Hayden Chisholm och Agios Lavrentios Brassband tolkar Purcell och bröllopsmusik från Balkan.

Foto: Christopher Hästbacka Bild 1 av 2

Hugo Ticciati leder årets O/Modernt festival i fantasins och det musikaliska gränsöverskridandets tecken.

Foto: Christopher Hästbacka Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X