Punkfunkare rätt i tiden

på gränsen till genombrott Efter en lyckad turné som uppvärmare åt The Hives i Europa har Fagerstabandet CDOASS fått mycket uppmärksamhet, både i Sverige, Storbritannien och USA. Nu debuterar de med Christian Falk-producerade albumet Extra fingers.

Under strecket
Publicerad
CDOASS är fattiga som kyrkråttor, men sannolikt inte länge till.

CDOASS är fattiga som kyrkråttor, men sannolikt inte länge till.

Annons

Man får säga att CDOASS ligger väldigt rätt i tiden. I New York och London är den punksmiskade funken verkligen på gång och det är just i de trakterna femmannabandets (på bilden saknas Christian Nordlander) musik hör hemma. Tittar man bakåt i tiden kan man höra ett visst släktskap med Gang of Four och A Certain Ratio. Lite av samma influenser hittar man hos hajpade nutida band som Franz Ferdinand, Bloc Party, The Rapture och Interpol. Men hos CDOASS finns det även ett popelement som för tankarna till Talking Heads, Devo och B-52”s. Det sistnämnda talar starkt för Fagerstakillarna, en bra popmelodi sitter ju aldrig fel.

– Vi har lyssnat på en del av banden vi jämförs med, men mest har det blivit som det har blivit, säger sångaren Anders Pietsch.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons