Annons

Puman åtta – jagar vidare mot OS

Lead – att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid – är en av disciplinerna på VM i Japan som avgörs den här veckan (inte Hannes Puman som klättrar på bilden). Arkivbild.
Lead – att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid – är en av disciplinerna på VM i Japan som avgörs den här veckan (inte Hannes Puman som klättrar på bilden). Arkivbild. Foto: Lukas Schulze/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Svenska klättraren Hannes Puman tog sig till final men lyckades inte utmana om VM-medaljerna i grenen lead, där det gäller att ta sig så högt upp på väggen som möjligt på tid. Puman blev åtta i finalen, som vanns av Adam Ondra, tjecken som därmed tog sitt tredje VM-guld i grenen. På damsidan vann slovenskan Janja Garnbret.

VM i Japan är dock inte över för Hannes Puman. Han ställer också upp i kombinationstävlingen, där alla tre discipliner – lead, boulder (klara så många banor du kan på tid) och speed (snabbast upp vinner) – ingår. Kombinationen är också ny OS-gren nästa år och VM-tävlingarna fungerar som ett av kvalen till spelen i Tokyo 2020.

Annons
Annons
Annons