Annons

Puigdemont i belgiskt förvar - Näringslivstoppar i hemliga dokument

Kataloniens expresident Carles Puigdemont har överlämnat sig till polisen i Belgien, tillsammans med fyra andra katalanska politiker. En domare ska fatta beslut senast i morgon om vad som ska hända med dem.

Puigdemont och hans kompanjoner anklagas i Spanien för uppror, uppvigling och missbruk av allmänna medel efter att bland annat ha drivit igenom folkomröstningen om självständighet i Katalonien den 1 oktober.

I går landade USA:s president Donald Trump i i Japan som första stopp på sin rundresa i Asien. Målet med resan är bland annat att sätta stopp för Nordkoreas kärnvapenprogram. Spänningarna mellan Washington och Pyongyang har eskalerat rejält sedan Donald Trump kom till makten. Enligt den amerikanska presidenten är Nordkorea ett "stort problem för världen".

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un hälsade i sin tur Trump välkommen till regionen genom att hota med att bygga ut landets kärnvapenarsenal ytterligare.

En illegal miljardindustri där nästan ingen fälls för brott. Så beskrivs handeln med svarta lägenhetskontrakt. SvD:s och den digitala tidskriften Baaams kartläggning visar att bara nio förundersökningar behandlats av Åklagarmyndigheten de senaste fem åren – sju av dem lades ner.

I en serie artiklar under vinjetten #minbostadskris har SvD och Baaam den senaste veckan samarbetat för att lyfta en av de viktigaste valfrågorna bland unga kvinnor: den komplicerade bostadssituationen i fram för allt våra storstäder.

Med hopp om en fortsatt trevlig söndag!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons