Annons

Publikstödet i Kina kan lyfta Björk i WTCR

Racingserien WTCR startar om med den första av höstens fyra avslutande tävlingshelger i Asien. Svenske Thed Björk ligger trea men satsar på att ta sig högst upp på pallen.

– Det är bara vinna som gäller. Jag har chansen att vinna hela mästerskapet, säger han inför avresan till Kina.

Jonas Dagson / TT
Publicerad

Den första av de fyra återstående tävlingarna körs på Ningbo i Kina den här helgen. Det är en bana där Thed Björk tidigare har skördat stora framgångar, och vunnit fem race sedan 2016. Nu tänker han göra om bedriften och räknar med publikstöd.

– Jag har ju ingen riktig hemmabana. Men i Kina har jag många fans. Det har gått bra för mig där tidigare och nu kör jag ju en kinesisk bil, säger han och syftar på sin Lynk & Co.

"Det häftiga med en världsserie är att det är en så stor utmaning. Vinner man här så är det ett tecken på att man är bra", säger Thed Björk.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 1 av 3

"Det som krävs är att vi ska kunna leverera och hitta lösningar med bilen vad gäller inställningar. Teamet är oerhört viktigt", säger Thed Björk.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 2 av 3

Säsongen hittills har inte varit utan framgång för Thed Björk. Tre segrar och en poleposition har det blivit. Här syns han med pokalen från segern i Marrakech, Marocko.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons