Annons

Publikrekord utan mål för Hammarby

Den historiska premiären på Tele2 Arena mellan Hammarby och Örgryte slutade 0-0. Men matchen hade den högsta publiksiffran genom tiderna i Superettan.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys Christoffer Carlsson och Örgrytes Abdel Bouraima under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele 2 Arena i Stockholm.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 1 av 8

Supporters på läktarna under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele2 Arena i Stockholm.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 2 av 8

Supporters på läktarna under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele2 Arena i Stockholm.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 3 av 8

Supporters börjar samlas på läktarna under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele2 Arena i Stockholm.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 4 av 8

Supporters börjar samlas på läktarna under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele2 Arena i Stockholm. Pål Tidebrink filmar den nya arenan med sin telefon.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 5 av 8

Supporters börjar samlas på läktarna under dagens match i Superettan i fotboll, mellan Hammarby IF och Örgryte IS på Tele2 Arena i Stockholm. Från höger: Alexander Hammar 18 år och Niklas Lundström 18 år.

Foto: SCANPIX/CHRISTINE OLSSON Bild 6 av 8

Idag spelas första matchen på Tele 2 Arena: Hammarby–Örgryte. På söndag är det Djurgården–Norrköping.

Foto: KENNY BENGTSSON Bild 7 av 8

Den nya Stockholmsarenan, Tele2 Arena, pressvisades på torsdagen inför helgens premiärmatcher.

Foto: SCANPIX/ERIK MÅRTENSSON Bild 8 av 8

Tele2 Arenas första tid i livet har varit omtumlade. Bombhistorien från den 27 juni gjorde att säkerhetsaspekten präglade försnacket.

På lördagen var det dock dags för arenans första sportsliga utmaning. Hammarby mötte Örgryte i fotbollens superetta - inför hela 29 175 åskådare. Ett rekord i superettansammanhang (det tidigare hade AIK, från säsongen 2005).

Annons
Annons
Annons