Annons

Lars Ring:Publiken blev till ett när vännerna hyllade Rikard Wolff

Eva Dahlgren var en av dem som hyllade  Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern 
Eva Dahlgren var en av dem som hyllade Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern  Foto: Stina Stjernkvist/TT

Eva Dahlgren, Danny Saucedo, Ola Salo och Kari Bremnes var på Kulturhuset Stadsteatern för att hylla Rikard Wolff – en kväll buren av en sällsynt tät stämning och fylld av kärlek till en sällsynt mångfasetterad artist som gick bort för tidigt.

Under strecket
Publicerad

Björn Kjellman och Helena Bergström var värdar under minneskvällen och hyllningskonserten till Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Lisa Ekdahl uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Till sist lämnar alla som medverkat scenen. Just som Rikard Wolff för några veckor sedan. Han ler milt från ett uppförstorat foto. Vi lyssnar på när han sjunger ”Stanna hos mig”: en skör, subtil sång om kärleken. Om det sanna, nakna mötet med en annan som en upphöjd epifani. Han sjunger om passionen som mening, om att våga älska. Det är andlöst tyst. Rösten fyller hela stora scenen och salongen, fylld till allra sista plats. Vi reser oss en efter en för att, när sången klingat ut, börja en applåd som aldrig vill ta slut.

Kulturhuset Stadsteatern gav under måndagen en minneskväll ägnad Rikard Wolff, som alldeles för ung gick bort för drygt två veckor sedan. Biljetterna var gratis och en mängd vänner var där för att hylla sin vän och kollega. Värdar för kvällen var scenskolekompisen Björn Kjellman och den nära vännen Helena Bergström som starkt berörd och med bruten röst tog publiken genom programmet.

Annons
Annons
Annons