Annons

Publiceringen av bilderna på mannen som polisen söker blottade en intern spricka i polishuset i går

Publiceringen av bilderna på mannen som polisen söker blottade en intern spricka i polishuset i går. Medan Stockholmspolisens presstalesman Mats Nylén var mycket kritisk till att bilderna läckt till pressen tog spaningsledningen det lugnare. - Vi hade med det i kalkylen att det kunde hända, säger Leif Jennekvist, chef för länskriminalen.

Under strecket
Publicerad

När tidningarna Aftonbladet och Expressen i går förmiddag publicerade, delvis maskerade, bilder av den efterspanande mannen var Mats Nylén mycket irriterad. - Det här riskerar att förstöra hela utredningen, sade han. Vittnen kan påverkas av att ha sett bilder i tidningen, deras minnesbild kan förstöras. Mats Nylén gick så långt som att säga att möjligheterna att ställa en person inför rätta i domstol kunde ruineras. Samtidigt var han mycket irriterad på läckor i den egna polisorganisationen.

Kommissarie Leif Jennekvist däremot tog senare under dagen det faktum att bilderna läckt ut betydligt lugnare. - Det är sådant som händer. Polissverige är väldigt stort. Nu får vi utgå från det läge som är: att bilderna är ute. Men jag är glad att ansiktet var maskerat i tidningarna, sade han på eftermiddagens presskonferens, uppenbarligen inte villig att kritisera poliser i de egna leden för att riskera oro och osämja inom kåren.

Annons
Annons
Annons