Annons

Publicerar karikatyrer på Muhammed – igen

Terrordåden i januari 2015 skakade om Frankrike och hela världen. På Charlie Hebdos redaktion mördades 12 personer, i en judisk matvaruaffär fyra personer. Nu åtalas 14 personer för medhjälp till dåden.
Terrordåden i januari 2015 skakade om Frankrike och hela världen. På Charlie Hebdos redaktion mördades 12 personer, i en judisk matvaruaffär fyra personer. Nu åtalas 14 personer för medhjälp till dåden. Foto: Yvonne Åsell

Charlie Hebdo ska återpublicera några av de Muhammed-karikatyrer som en gång gjorde satirtidningen till en måltavla för islamistiska terrorister. Fem år efter dådet ställs nu flera förövare inför rätta.

Under strecket
Publicerad

Minnesplatsen utanför Charlie Hebdos redaktion, den 9 januari 2015.

Foto: Yvonne Åsell

De åtalade kommer att sitta i en glaslåda under rättegången som gäller delaktighet i terrordåden i Paris 2015.

Foto: Michel Euler/TT
Foto: Peter Dejong/AP

BRYSSEL Fjorton personer står åtalade för medhjälp till terror och fler än 140 vittnen ska höras i rättegången som startar på onsdagen. Den behandlar händelserna som inleddes på morgonen den 7 januari 2015, då bröderna Saïd och Chérif Kouachi mördade 12 personer i och utanför satirtidningens Charlie Hebdos lokaler i centrala Paris.

Bröderna Kouachi sköts ihjäl av polis dagen efter i ett industriområde utanför huvudstaden, efter en hisnande jakt med polisbilar, militärfordon, helikoptrar och antiterrorstyrkor, som rapporterades i realtid av tusentals journalister.

Annons
Annons
Annons