Annons

”Provocerar att turister kommer till vårt paradis”

Alok Alström och sonen Aston Alström är på väg till Visby. Aloks affärsresa blev inställd och de ska nu hålla restriktionerna på sin badsemester.
Alok Alström och sonen Aston Alström är på väg till Visby. Aloks affärsresa blev inställd och de ska nu hålla restriktionerna på sin badsemester. Foto: Ari Luostarinen

Turism riskerar pressa vården i de mest sommarpopulära regionerna, enligt Folkhälsomyndigheten. Ändå har myndigheten givit svenskarna grönt ljus för att resa.

– I ett värsta läge ser vi inte att vi skulle klara av den belastning det innebär för sjukvården, säger Johanna Wiechel-Steier, region Halland.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Lena Ollmark, författare, tar av sitt munskydd för att prata med SvD. Hon är på väg till Halmstad för att hålla i en spökhistorie-workshop för ungdomar. ”Jag är jättenoga med restriktionerna, men kulturen är också väldigt viktig i såna här tider”, säger hon.

Foto: Ari Luostarinen

Erika Håkansson och Lias Håkansson är på väg till Halmstad för att testrida en häst. Lias tävlar i ridning och har hållit social distans nästan hela våren, med alla förutom hästarna. Mamma Erika arbetar som barnmorska. ”Jag lyssnar på mamma”, säger Lias.

Foto: Ari Luostarinen

Johan Stenman, är lokförare och reser via jobbet. Nu är han på väg hem till Halmstad.

Foto: Ari Luostarinen

På väg till Bromma flygplats undrar taxichauffören förvånat om de öppnat igen. Han har inte haft en körning dit på månader.

Flygplatsen öppnade efter midsommar, men ännu har resandet inte kommit igång, berättar flygplatspersonalen. Flygplan lyfter halvtomma.

Annons
Annons
Annons