Provfuskare kan få behålla poäng

Fuskare på högskoleprovet löper stor risk att mista sin plats på utbildningen. Men eventuellt avtentade poäng bör få behållas, enligt ett utredningsförslag. Arkivbild.
Fuskare på högskoleprovet löper stor risk att mista sin plats på utbildningen. Men eventuellt avtentade poäng bör få behållas, enligt ett utredningsförslag. Arkivbild. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Fuskare på högskoleprovet löper stor risk att mista sin studieplats. Men de poäng som fuskarna hunnit ta på utbildningen bör få behållas, föreslår regeringens utredare.

Under strecket
Anna Lena Wallström/TT
Publicerad
Annons

Fusk väcker känslor och sannolikt blir det reaktioner på utredaren Anna Tansjös förslag. Hon konstaterar att frågan om konsekvenser för fuskare inte är enkel.

– Det kan ju tyckas självklart att studenten inte haft att göra på utbildningen från första början. Att ta både utbildningsplatsen och betyget skulle rätta till felet. Men vi har identifierat och analyserat en rad argument som talar för och emot att betygen tas, och vi landar i att studenten bör få behålla de tagna poängen, säger Anna Tansjö till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons