X
Annons
X

Protesterna fortsätter i Brasilien

Två av de största städerna i Amerika, São Paulo och Rio de Janeiro, har utropat undantagstillstånd. Och Brasiliens president Michel Temer har kallat in militären. Men de förlamande bränsleprotesterna fortsätter.

Av TT
Läs mer om Turbulensen i Brasilien

Efter flera dygns strejk och blockader, som hotade att lamslå transportsystemet i världens till ytan femte största land, backade regeringen i torsdags. Priskontroller och subventioner för fossila bränslen återinförs, vilket innebär att det dieselpris som många av landets miljoner lastbilschaufförer betalar för tillfället fryses till 2:10 real (5:00 kronor) litern.

Men alla deltagande fackföreningar och grupper var inte med på uppgörelsen. Och under fredagen fortsatte blockaderna. Uteblivna transporter gör att varorna håller på att ta slut på många håll i landet. I huvudstaden Brasília ställs flyg in på grund av brist på bränsle.

De fossila bränslena, och priset på dem, är i fokus för konflikten som rasar i Brasilien. Här får en tankbil eskort av både polis och militär i Duque de Caxias i Rio de Janeiro.

Foto: Silvia Izquierdo Bild 1 av 2

Stillastående lastbilar i Brasília i fredags.

Foto: Eraldo Peres Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X