Annons

Utskälld slovakisk minister avgår

Banderoll där Slovakiens ledande politiker, däribland premiärminister Fico och avgående inrikesminister Kalinak, pekas ut som korrupta.
Banderoll där Slovakiens ledande politiker, däribland premiärminister Fico och avgående inrikesminister Kalinak, pekas ut som korrupta. Foto: Ronald Zak/AP/TT

Robert Kalinak har som inrikesminister haft ansvar för Slovakiens polis. Nu har han tvingats avgå.

Just Kalinak har pekats ut som ett av de största hindren för att minska korruptionen och utreda dubbelmordet på en undersökande journalist med fästmö.

TT-Reuters
Publicerad

Omfattande demonstrationer mot regeringen och mot korruption fortsätter att skaka Slovakien. Inrikesministern och vice premiärministern Robert Kalinak viker sig nu för demonstranterna, som kräver både hans och premiärminister Robert Ficos avgång.

I fredags samlades omkring 40 000 människor i huvudstaden Bratislava i protester efter det uppmärksammade mordet på journalisten Ján Kuciak och dennes fästmö Martina Kusnirova. Enligt polisen mördades Kuciak med största sannolikhet på grund av sin grävande journalistik, som resulterade i en artikel som beskrev kopplingar mellan italiensk maffia och högt uppsatta slovakiska politiker.

Annons
Annons
Annons
Annons