Annons

Omstridd rysk journalist i husarrest

Den ryske journalisten Ivan Golunov i en bur i rättssalen i Moskva på lördagen.
Den ryske journalisten Ivan Golunov i en bur i rättssalen i Moskva på lördagen. Foto: Dmitry Serebryakov/AP/TT

Den ryske journalisten Ivan Golunov som arbetar på en oberoende nyhetssajt har formellt delgivits misstanke för att ha försökt langa droger och har satts i husarrest.

Journalisten var på sjukhus i flera timmar på lördagen och säger själv att han har misshandlats av polisen – men polisen hävdar att han ramlat illa i arresten.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Den ryske journalisten Ivan Golunov i en bur i rättssalen i Moskva på lördagen.

Foto: Dmitry Serebryakov/AP/TT Bild 1 av 2

En kollega till den ryske journalisten Ivan Golunov kräver att han släpps vid en stödaktion i S:t Petersburg på lördagen.

Foto: Dmitrij Lovetsky/AP/TT Bild 2 av 2

Enligt polisens uttalande var det en fallolycka som låg bakom att den 36-årige Golunov undersöktes av sjukvårdare och sedan fördes till sjukhus för ytterligare medicinska undersökningar.

En av hans advokater skriver på meddelandeappen Telegram att Golunov enligt sjukvårdarna har blåmärken och skrubbsår samt sannolikt även brutna revben och hjärnskakning. Journalisten själv sade på fredagen till en representant för president Vladimir Putins rättsliga råd att han misshandlats i arresten, att poliser slagit honom i huvudet och bland annat även stått på hans bröstkorg.

Annons
Annons
Annons