Protest i Stockholm efter journalistmord

Jamal Khashoggi (tv) mördades utanför det saudiska konsulatet i Istanbul. På fredagen leder den svenske journalisten och författaren en manifestation utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm.
Jamal Khashoggi (tv) mördades utanför det saudiska konsulatet i Istanbul. På fredagen leder den svenske journalisten och författaren en manifestation utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm. Foto: AP och Maja Suslin/TT

Mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har skakat världen. På fredagen hålls en manifestation utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm för att protestera mot illdådet.

– Vi vill fördöma bestialiska mordet, säger initiativtagaren Kurdo Baksi.

Under strecket
Publicerad
Annons

Journalisten och författaren Kurdo Baksi är initiativtagare till den manifestation som hålls på fredag klockan 11:00 vid Saudiarabiens ambassad i Stockholm. Manifestationen stöds av organisationer som Svenska PEN, Amnesty International Sverige, Svenska Journalistförbundet och tidningen Journalisten.

Manifestationen hålls till stöd för den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi som mördades på Saudiarabien konsulat i Istanbul. Den hålls även för alla som sitter fängslade i Saudiarabien för att ha nyttjat sin yttrandefrihet. Kurdo Baksi berättar om initiativet för SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons