Projektbolaget: Rimliga priser och fel i SvD:s siffror

Kostnaderna är rimliga och marknadsmässiga för de ändringar och tillägg som behöver göras på Nya Karolinska i Solna. Det säger Ulf Norehn, vd för Swedish Hospital Partners, som ansvarar för NKS-projektet. Nu inväntar han initiativ från Stockholms läns landsting för att omförhandla avtalet.

– Vi är öppna att diskutera vad som helst, säger han.

Under strecket
Publicerad
Nya Karolinska i Solna.

Nya Karolinska i Solna.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Swedish Hospital Partners, SHP, har hittills inte velat kommentera de uppgifter som SvD redovisat från interna dokument inom landstinget om kostnader för de tilläggsarbeten som behöver göras och som man inte kunde förutse när kontraktet skrevs under 2010. Men nu får SvD träffa Ulf Norehn som är vd för det projektbolag, SHP, som har kontraktet att bygga, utrusta och underhålla sjukhuset fram till åt 2040.

– Vi känner inte till flera av arbetena och siffrorna är i många fall felaktiga i er presentation. Exempelvis har vi inte offererat dörren ännu, det finns ett prisförslag på 400 000 kronor plus indikativa kostnader. Vi har lämnat ett preliminärt förslag med fyra alternativ där landstinget valt det dyraste, men vi har inte svarat och lämnat något slutpris ännu. Egentligen vet vi inte vad kostnaden blir, det vet vi först när vi skickar den slutliga offerten, säger Ulf Norehn till SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons