Annons

Proffsens värsta misstag i trädgården

Vilket är ditt värsta misstag i trädgården – och hur borde du ha gjort egentligen? Bläddra i svepet och läs vad några av Sveriges främsta trädgårdsexperter svarar.

Under strecket
Publicerad

**Lars Krantz, trädgårdsmästare Wij trädgårdar, Ockelbo:** När jag var ung och färsk trädgårdsmästare på Rosendal på 1980-talet anlade vi en rosträdgård. I Sydeuropa planteras ju ofta lavendel intill rosor, men eftersom lavendel inte trivdes hos oss såg jag en ersättare i ulltistel. Det såg rart ut till en början, men ganska snart blev hela rosträdgården en tistelodling. Mitt trädgårdsmästarhjärta var ändå lyckligt eftersom jag var lite rebellisk och ville skapa en kontrast i det ljuva roslivet med något taggigt. Andra tyckte det såg förskräckligt ut så jag blev ombedd av slottsarkitekten att ta bort tistlarna. Men än i dag odlar jag fortfarande lite rebelliskt ulltistlar bland rosor.

Foto: YVONNE ÅSELLBild 1 av 1
**Lars Krantz, trädgårdsmästare Wij trädgårdar, Ockelbo:**
När jag var ung och färsk trädgårdsmästare på Rosendal på 1980-talet anlade vi en rosträdgård. I Sydeuropa planteras ju ofta lavendel intill rosor, men eftersom lavendel inte trivdes hos oss såg jag en ersättare i ulltistel. Det såg rart ut till en början, men ganska snart blev hela rosträdgården en tistelodling. Mitt trädgårdsmästarhjärta var ändå lyckligt eftersom jag var lite rebellisk och ville skapa en kontrast i det ljuva roslivet med något taggigt. Andra tyckte det såg förskräckligt ut så jag blev ombedd av slottsarkitekten att ta bort tistlarna. Men än i dag odlar jag fortfarande lite rebelliskt ulltistlar bland rosor.
**Lars Krantz, trädgårdsmästare Wij trädgårdar, Ockelbo:** När jag var ung och färsk trädgårdsmästare på Rosendal på 1980-talet anlade vi en rosträdgård. I Sydeuropa planteras ju ofta lavendel intill rosor, men eftersom lavendel inte trivdes hos oss såg jag en ersättare i ulltistel. Det såg rart ut till en början, men ganska snart blev hela rosträdgården en tistelodling. Mitt trädgårdsmästarhjärta var ändå lyckligt eftersom jag var lite rebellisk och ville skapa en kontrast i det ljuva roslivet med något taggigt. Andra tyckte det såg förskräckligt ut så jag blev ombedd av slottsarkitekten att ta bort tistlarna. Men än i dag odlar jag fortfarande lite rebelliskt ulltistlar bland rosor. Foto: YVONNE ÅSELL
Annons
Annons
Annons