X
Annons
X

Proffs i en värld av män

Lina Olofsson, 27 år och ensamstående mamma, kan allt om poker. Hon ansvarar för Pokerstars skandinaviska blogg och rapporterar från Europatouren.
– Många blir smått chockade över att jag har barn, säger Lina som själv spelar poker 20–25 timmar i veckan.

Lina Olofsson är uppvuxen vid spelbordet. Hon har sett kort singla ner över den gröna duken långt innan hon kunde skilja spader från klöver. Fast då var kortspelet bridge. Alla i hennes släkt, förutom hennes mamma, spelar bridge, och att Lina blev bridgespelare gladde de flesta.
För några år sedan blev delar av hennes bridgelag även till ett backgammon-lag. Lina chockade backgammon-världen med att vinna 19 matcher av 22 möjliga då laget forsade fram genom seriespelet upp i högsta divisionen.

Men nu är det poker som gäller.
– Det mest fascinerande med Texas Hold'em tycker jag är psykologin. Och det är ett spännande spel. Att en spelare kan komma från ingenstans och vinna stort är en extra krydda. Någon som vinner en stor turnering på nätet, eller som lyckas kvala in till en stor live-turnering via en satellit. Helt gröna kan de vara - jag har sett folk vid finalbordet som inte ens kan blanda en kortlek, säger Lina.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X