Annons

Professionell sakletare

Att åka runt bland loppisar och gårdsauktioner är ett trevligt sommarnöje. Och trots det ökade intresset så går det att göra fynd. Antikdeckaren Li Pamp ger sina bästa köptips och vi guidar till några loppmarknader.

Under strecket
Publicerad

Li Pamp studerade konsthistoria i Paris och Lund och praktiserade på Bukowskis. Hon är numera expert på 1900-talsdesign och bloggar dagligen.

Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Ivar Ålenius-Björks Lilja-ljusstakar går fortfarande att fynda på loppisar.

Foto: PONTUS LUNBLADH

Mockakoppen Tahiti, av Stig Lindberg, går fortfarande att hitta till bra pris. Men se upp – värdet försvinner om det är nagg och sprickor.

Foto: PONTUS LUNDHAL

Smycken kan vara kul att köpa, speciellt silver och halvädelstenar.

Foto: PONTUS LUNDBLADH

Li Pamps bästa tips inför sommarauktioner och loppisbesök

Foto: PONTUS LUNDAHL

Li Pamp, känd från TV4 Plus program Antikdeckarna, kom in i antikbranschen tack vare sitt estetiska intresse. Hon är expert på 1900-talsdesign och vet vad man ska hålla utkik efter. Det viktigaste är att vara uppdaterad. En utställning eller en ny bok kan lyfta fram en tidigare okänd designer. Då stiger efterfrågan och priser.

Men det handlar inte bara om formgivaren utan också om rådande inredningsideal. Li Pamp tipsar om att man ofta kan hitta stora skåp billigt. Det beror delvis på att vi under senare år har haft en vurm för osynlig förvaring.

Annons
Annons
Annons