Annons
Kommentar

Elias Björkman:Problem även för Netflix – när tar tv-serierna slut?

Att Netflix så bestämt försöker lugna sina kunder (och aktieinnehavare) beror givetvis på en hårt kontrollerad mediestrategi, skriver Elias Björkman.
Att Netflix så bestämt försöker lugna sina kunder (och aktieinnehavare) beror givetvis på en hårt kontrollerad mediestrategi, skriver Elias Björkman. Foto: Britta Pedersen/TT

Tomt i rutan redan i höst? Passa på och njut av nya tv-serier – snart kan de vara ett minne blott. Film- och tv-produktionen står fortfarande och stampar i USA, skriver SvD:s Elias Björkman.

Under strecket
Publicerad

Våren 2020 har streamingkriget intensifierats. Men trots att publiken torde ha mer tid än någonsin att titta på tv-serier och filmer, beskrivs nya streamingtjänsten Quibi – gratis att prova på i tre månader, som en flopp. I slutet av maj släppte Warner Media sin Netflixutmanare HBO Max och häromdagen fick amerikanska tittare ännu en streamingtjänst att välja på då NBC Universal introducerade Peacock på marknaden.

Det börjar alltså bli allt trängre på en redan proppfull marknad där storspelare som Disney stadigt vinner andelar med sitt Disney Plus (premiär i Sverige i september).

Annons
Annons
Annons