Yukiko Duke:Pristagarens budskap: Ni gör rätt i att vilja förändra era liv

Yukiko Duke
Jacqueline Woodson (född 1963) är en amerikansk författare bosatt i Brooklyn. En av hennes mest hyllade böcker är den flerfaldigt prisbelönade självbiografin ”Brown girl dreaming” från 2014.
Jacqueline Woodson (född 1963) är en amerikansk författare bosatt i Brooklyn. En av hennes mest hyllade böcker är den flerfaldigt prisbelönade självbiografin ”Brown girl dreaming” från 2014. Foto: Toshi Widoff-Woodson

Jacqueline Woodson har en orubblig tro på berättelsers kraft och sina läsares förmåga att förstå dem. Att hon har rätt visar inte minst det faktum att hennes självbiografi ”Brown girl dreaming” – skriven med dikten som form – blev en bästsäljare.

Under strecket
Publicerad
Annons

Årets Alma-pristagare är den 55-åriga amerikanskan Jacqueline Woodson och en värdigare mottagare torde vara svår att finna. Det är en stark, klar och viktig stämma i den samtida barn- och ungdomsbokslitteraturen som nu belönas. För även om Jacqueline Woodson också skriver för vuxna, är det som författare av romaner för unga vuxna hon är mest känd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons