Prisras på hotell i Asien – rekordhöjning i USA

Stränderna i Thailand lockar tusentals svenskar varje år.
Stränderna i Thailand lockar tusentals svenskar varje år. Foto: Yulia Belousova

Hotellpriset per natt i Asien är det lägsta på tio år. Det visar ett nytt prisindex, framtaget av bokningssajten hotels.com.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vill du resa billigt är det till Asien du ska åka, där en hotellnatt nu ligger på rekordlåga priser. Det är främst i Thailand som priserna sjunkit, bland annat på populära destinationer som Phuket och Koh Phangan.

I en kommentar till Aftonbladetsäger Thailändska turistbyråns marknadschef Veena Bohlin att det totala antalet turister till Thailand har ökat, och att den hårda konkurrensen bland hotellen kan vara en möjlig förklaring till prisraset.

– Det här är bra för konsumenterna men skulle jag vara hotellägare skulle jag gråta, säger hon till Aftonbladet.

I övriga delar av världen var priserna i stort sett oförändrade under förra året – i snitt steg de globala hotellpriserna med 1 procent.

USA utmärkte sig med rejäla höjningar på populära destinationer som Los Angeles, San Franciso och Chicago där priserna ökat med över 20 procent. Allra mest betalade svenska resenärer för ett hotellrum i Key West, där ett rum kostade 2 492 kronor i snitt – 19 procent högre än 2014. I New York, som var svenskarnas populäraste resmål utanför Europa 2015, ökade priserna med 11 procent det gångna året.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons