Annons
X
Annons
X

Priskrig på smarta mobiler bra för 3

Mobiloperatören 3 fick 47 000 nya kunder i Sverige under andra kvartalet. Samtidigt ökade försäljningen med 24 procent, men i Danmark gick det betydligt sämre.

Foto: SCANPIX

Enligt Investors delårsrapport var det lockelsen med smarta mobiler som fick kunderna att dra sig till 3 under kvartalet. Investor äger mobiloperatören 3 ihop med det Hongkongbaserade konglomeratet Hutchison Whampoa.

• Läs mer:
Minskat substansvärde för Investor.

3 hade också bra hjälp av att man i slutet av första kvartalet och en bit in i april drev en intensiv kampanj där bolaget halverade månadsavgiften för sitt lyxigaste abonnemang där det ingår obegränsat med ringande, sms:ande och mobilsurfande i Sverige.

Annons
X

För de 349 kronorna i månaden fick kunderna dessutom en Iphone, en Samsung Galaxy S II eller en annan riktigt dyr mobil.

3:s agerande utlöste ett litet priskrig där Tele2 snabbt hakade på medan Telia och Telenor höll sig utanför. Kampanjen satte sina spår i de svenska telebolagens rapporter redan under första kvartalet och kommer att göra det även under det andra kvartal som nu redovisas.

• Läs mer:
Mobilt priskrig sätter spår i rapporterna.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  • Läs mer:
  Tele2:s vinst sämre än väntat.

  3 i Skandinavien säljer även mobiltelefoni i Danmark och där fick bolaget in 22 000 nya kunder under andra kvartalet. Men genomsnittsintäkten per kund minskade och den samlade försäljningen för 3 i Danmark gick ned med 6 procent.

  Sverige står för drygt 70 procent av 3 Skandinaviens samlade försäljning.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X