Annons

Prisfallet på bostäder större än befarat - spänt inför bragdguldet

Bostadsmarknaden har svalnat under hösten. Men nedgången kan vara större än vad som tidigare kommit fram, enligt flera mäklare som SVT har pratat med.

Analysbolaget Valueguard har gjort mätningar som visar att priserna på bostadsrätter sjunkit med omkring 5 procent de senaste månaderna. Men flera mäklare tror att siffrorna egentligen är större än så.

– Vår bedömning är att pristappet ligger på 10 procent i Stockholm och är mindre i resten av landet, säger Johan Nordenfelt, informationschef på mäklarfirman Erik Olsson, till SVT.

Samtidigt kan köparna gynnas av sättningen på bostadsmarknaden. Men det beror förstås på vilka val man gör. SvD:s Johan Hellekant guidar till en bättre bostadsaffär.

#Metoo-uppropen har rullat vidare från bransch till bransch. I veckan samlades 10 400 kvinnliga läkare i ett upprop för att säga ifrån om stämningen på lärosäten och på sjukhus, stora som små. SvD har tagit del av över 400 enskilda vittnesmål om övergrepp, sexuella trakasserier och härskarkulturer.

Berättelserna vittnar om hur kvinnor medvetet prioriteras bort ute i arbetslivet bara för att de är kvinnor, hur de förnedras och trakasseras sexuellt av sina manliga kollegor.

Det är dan före dan. På tisdag klockan 13.00 tillkännager SvD:s bragdjury vem som i år föräras bragdguldet. Sveriges finaste idrottspris delas i år ut för 92:a gången. I veckan har SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad träffat de hetaste kandidaterna.

Här följer ett urval av det bästa från SvD den senaste veckan.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons