Prinsessor kittlar våra sinnen

Man föds inte till cirkusprinsessa, det är något man blir. Genom hårt arbete. Och med uppbackning av Henry Bronett, ena halvan av Sveriges mest manegevana brödrapar. Den 20-24 maj kittlar de kvinnliga artisterna publikens sinnen. På fredag kröns vinnaren av juryordföranden prinsessan Christina.

Under strecket
Publicerad
Annons

En sak ska man ha klart för sig när det gäller Cirkusprinsessan. Den är inte för barn. Inga clowner eller djur kommer att göra entré på den specialdesignade scenen i Globen, som trots standardstorlek (12,5 m i diameter) är försvinnande liten i Globens stora mage.
Målgruppen är ungdomar och vuxna, som ska förföras av magi, akrobatik, sång och ljus.

– Cirkusprinsessan har gjort en lång resa, den har blivit en så kallad performing arts-show. Det är inte cirkusartister i traditonell mening som medverkar. De som övar just nu är till exempel italienska mästare i ”twirling”, säger Henry Bronett och pekar mot några tjejer som svingar silverstavar i luften.
Det är första året Cirkusprinsessan hålls i Globen och förberedelserna pågår febrilt. Ben böjs i omänskliga vinklar, teknikernas instruktionsskrik ekar och ljustester får Henry Bronetts ansikte att skifta i grönt, gult och blått. Cirkusdirektör Bronett framhäver sin glädje över att Cirkusprinsessan hålls i Globen. På så sätt ges tillfälle till övning inför
tioårsjubiléet nästa år, då siktet är inställt på arenorna i Europa.
Viktigast för att lyckas är att följa med sin tid.

Annons
Annons
Annons