Prinsessan ger upp kungaliv och miljoner

Till skillnad från brittiske Harry, som fortfarande får kallas prins, innebär giftermålet med en ofrälse att Mako blir av med sin kungliga status.
Till skillnad från brittiske Harry, som fortfarande får kallas prins, innebär giftermålet med en ofrälse att Mako blir av med sin kungliga status. Foto: Chika Oshima/AP

Hon har avstått kunglig titel och miljonförmögenhet för att få gifta sig med pojkvännen – ändå haglar kritiken från strikta rojalister. Nu flyttar ”Japans Harry och Meghan” till New York för att börja ett nytt liv.

Under strecket
Publicerad
Annons

GENÈVE Det blev inget traditionellt palatsbröllop med hundratals gäster som firade halva natten och hyllades av hela nationen. I stället gick en tjänsteman från det kejserliga hushållet diskret till myndighetskontoret på tisdagen och lämnade in nödvändiga dokument för att registrera äktenskapet.

Samtidigt syntes bruden lämna familjens palats klädd i ljusblå dräkt och med en bukett bleka rosor i handen. Hon bugade flera gånger framför sina föräldrar, kronprins Akishino och kronprinsessan Kiko, och omfamnade sin lillayster Kako, enligt nyhetsbyrån Kyodo. Sedan lämnade hon det kejserliga området i Tokyo för gott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons