Annons

Prins Daniel välkomnade nya svenskar

Att vara svensk är ingen särskild hudfärg eller hårfärg, dialekt eller accent, sade prins Daniel när han deltog i en välkomstceremoni för nya svenska medborgare i Malmö på nationaldagen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine vinkar till folket.

Foto: SCANPIX

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine öppnar ”Öppet slott” på Nationaldagen 6 juni 2012.

Foto: SCANPIX

Prins Daniel besökte Malmö opera där han delade ut ett välkomstbrev till nya svenska medborgare. Här är prins Daniel med Eliz Konarska Karlsson och Hanna Karlsson.

Foto: SCANPIX

Kungaparet på besök i Almedalen. Bland annat deltog de vid invigningen av kultudralen gamla St: Nicolai ruin som nu har fått tak och sen åkte man genom stan i en Chevrolet från 1926 .

Foto: SCANPIX

Drottning Silvia hälsar på en ung tjej i Visby.

Foto: SCANPIX

Drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf tar emot en present, ett gotlandsruss i lammskin, till barnbarnet prinsessan Estelle av Gotlands landshövding Cecilla Schlin Seidgård vid kungaparets besök i Almedalen.

Foto: SCANPIX

Kung Carl XVI Gustaf överräcker svenska flaggan till nysvenska Ann-Christin Söderdahl vid kungaparets besök i Almedalen, Visby, på Gotland vid nationaldagsfirandet på onsdagen.

Foto: SCANPIX

Kungafamiljen anländer till Skansen för att fira Sveriges nationaldag på Skansen i Stockholm 6 juni 2012.

Foto: SCANPIX

Kungafamiljen anländer till Skansen för att fira Sveriges nationaldag på Skansen i Stockholm 6 juni 2012. I mitten ses Sveriges talman Per Westerberg.

Foto: SCANPIX

En av de runt 280 personer vid ceremonin på Malmö Opera var Dollie Sah från södra Nepal. Hon har bott i Sverige i 4,5 år och kom hit första gången i samband med en konstutställning i Danmark som hon deltog i.

Det är roligt att man ordnar en sådan här ceremoni, tyckte Dollie Sah men var samtidigt kritisk till idén om medborgarskap:

Annons
Annons
Annons