Annons
X
Annons
X

Prins Daniel: "Nu ska vi bara vara tillsammans och njuta”

Prinsessan Estelle har blivit storasyster till en lite prins, det meddelade prins Daniel på onsdagskvällen under en presskonferens.

– Nu ska vi bara vara tillsammans och njuta av det här, sa prins Daniel.

(uppdaterad)
Prins Oscar

Klockan 20.28 födde kronprinsessan Victoria en son, bebisen väger 3655 gram och är 52 centimeter lång.

– Jag är jätteglad, ni vet ju var mina känslor är någonstans, säger prinsen och syftar på sitt uttalande om att "mina känslor är all over the place" när prinsessan Estelle föddes.

Både mor och son mår bra, berättar prins Daniel.

Annons
X

– Allt har gått jättebra och det gick väldigt fort. Vi kom in i kväll till sjukhuset.

Prins Daniel uppger att det var han som klippte navelsträngen och att han och kronprinsessan inte visste i förväg att det skulle bli en pojke.

Namnet på den nyfödde prinsen kommer att meddelas under torsdag morgon. Då ska kungen kalla till konselj och informera om namn, tilltalsnamn och titel.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det ska även hållas en vittnesbekräftelse. Vid den kommer bland andra statsminister Stefan Löfven att närvara. Senare ska också Te Deum, en tacksägelsegudstjänst, att hållas.

  Det nyfödda pojken tar plats som nummer tre i successionsordningen efter sin mamma Victoria och storasyster Estelle.

  Det var den 4 september förra året som Hovet meddelade att kronprinsessan väntade sitt andra barn, och nu har Estelle fått en lillebror.

  En glad prins Daniel möter pressen på Karolinska sjukhuset i Solan för att meddela att Kronprinsessan Victoria fött en son. Foto: Henrik Montgomery/TT
  Annons

  En glad prins Daniel möter pressen på Karolinska sjukhuset i Solan för att meddela att Kronprinsessan Victoria fött en son.

  Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X