Annons

Prins Daniel: ”En storartad prestation”

Cellink vinner SvD Affärsbragd 2020, något som tillkännagavs av prins Daniel (i storbild) jämte Björn Jansson, vd för Carnegie och Anna Careborg, chefredaktör för SvD.
Cellink vinner SvD Affärsbragd 2020, något som tillkännagavs av prins Daniel (i storbild) jämte Björn Jansson, vd för Carnegie och Anna Careborg, chefredaktör för SvD. Foto: Emma-Sofia Olsson

Tekniska lösningar präglade SvD Affärsbragd 2020. Vinnaren Cellink har enligt juryn verkligen brutit ny mark. Men också tisdagens prisceremoni där alla befann sig på olika platser markerar vikten av innovation.

Under strecket
Publicerad

Sophia Bendz under jurymötet för att utse vinnaren av SvD Affärsbragd 2020.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Juryn sammanträder 2020 – i ovanlig tappning. Här Daniel Kederstedt, juryns ordförande, från SvD:s kontor i Stockholm.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Prins Daniel har flera gånger deltagit i prisceremonin vid SvD Affärsbragd. Då till jublet av en jättepublik av ungdomar på Stockholmsmässan i Älvsjö – den här gången i lite stillsammare upplaga på Haga slott till följd av coronakrisen. Men prins Daniel konstaterade via länk att även under en pandemi då man inte kan träffas, går stora prisutdelningar faktiskt att genomföra tack vare just tekniska landvinningar.

– De som drivit på digitaliseringen och utvecklingen, det är precis dem som det här priset handlar om – entreprenörerna. De som vågar gå först, som utmanar och som bryter ny mark. Deras mod, ert mod, har alltid varit ett av vårt lands största tillgångar, sa prins Daniel. 

Annons
Annons
Annons