Prides öppenhet kritiseras

För många heterosexuella och för mycket vattenfestival, så har betyget på årets pridefestival lytt på Twitter.

– Bra att det är öppet även om det börjar som någon slags safari, kontrar förstagångsbesökaren Malin Sandberg, 19 år.

Under strecket
Publicerad
Är det bra att Pride blivit mer öppet?

Malin Sandberg, 19 år, Stockholm: ”Ja, visserligen kanske folk är här på hbtq-safari men det är ändå viktigt att synliggöra att vi finns”.
Caroline Håkanson, 19 år, Stockholm: ”Det är bra att alla är välkomna, då är det lättare att ta med kompisar. Nu behöver man inte heller har entréband på armen, det är bra för de som inte vill visa hemma”.

Är det bra att Pride blivit mer öppet? Malin Sandberg, 19 år, Stockholm: ”Ja, visserligen kanske folk är här på hbtq-safari men det är ändå viktigt att synliggöra att vi finns”. Caroline Håkanson, 19 år, Stockholm: ”Det är bra att alla är välkomna, då är det lättare att ta med kompisar. Nu behöver man inte heller har entréband på armen, det är bra för de som inte vill visa hemma”.

Foto: KARIN NILSSON
Är det bra att Pride blivit mer öppet?

Roger Wilson, 41 år, Stockholm: ”Det här var enda sättet att utveckla festivalen ett steg och avdramatisera den även om jag personligen kan längta efter den familjära känslan. Det är väldigt dubbelt”.

Är det bra att Pride blivit mer öppet? Roger Wilson, 41 år, Stockholm: ”Det här var enda sättet att utveckla festivalen ett steg och avdramatisera den även om jag personligen kan längta efter den familjära känslan. Det är väldigt dubbelt”.

Foto: KARIN NILSSON
Är det bra att Pride blivit mer öppet?

Pia Möllerfors, 49 år, Stockholm: ”Jag tror att det kan hjälpa dem som ännu inte har kommit ut men ändå vill komma hit”.

Är det bra att Pride blivit mer öppet? Pia Möllerfors, 49 år, Stockholm: ”Jag tror att det kan hjälpa dem som ännu inte har kommit ut men ändå vill komma hit”.

Annons

Festivalens slopade inträdesavgifter och den nya centrala placeringen i Kungsträdgården har lett till en het debatt.

På Twitter skriver signaturen amgiz: ”Nej. Jag tänker inte va glad att majoriteten på #sthlmpride är heteros. D e fan MIN vecka. MIN stund som normal. Låt mig få ha den” och twittraren Henry Ohlsson ifrågasätter att Kungsträdgården blev full häromkvällen, ”det här med att HBT-personer inte blev insläppta för att kungsan var full med heteros - öppenhet till vilket pris? ”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons