Recension

Pressklubben Duvel CaféPressklubben Duvel Café

Själva miljön på Pressklubben är värd ett besök. Kanske kan man tjuvlyssna på skvaller från mediernas och politikens värld.
Själva miljön på Pressklubben är värd ett besök. Kanske kan man tjuvlyssna på skvaller från mediernas och politikens värld.
Under strecket
Publicerad
Annons

Pressklubben, det vill säga Duvel Cafés bakficka, är ett eldorado för ölfantasten.
Öllistan är imponerande, de flesta sorter är belgiska och okända för de flesta här hemma.
Många av ölsorterna är detaljerat beskrivna i menyn, som också lämnar ölförslag till varje maträtt. Exempelvis passar Floreffe tripel utomordentligt till salladen på blacktigerräkor och pilgrimsmusslor, får vi veta. Det är roligt att provsmaka öl man aldrig hört talas om, bryggda av munkar i något avsides beläget belgiskt kloster.
Maten är enkel. Skärgårdsröran av gravad lax och räkor på hembakad kavring smakar fräscht, liksom Fioccoskinkan med tryffelmarinerad ostronskivling och pinjenötter. Inga märkvärdigheter, bara gott.

Huvudrätterna lämnar lite mer att önska. Den halstrade ölgravade laxen framstår som ett självklart val på ett utpräglat ölställe, men den smakar som. . . lax i största allmänhet. Det samma gäller renkalvinnanlår, örtöverbakad med rotfruktsterring och dragonsky. Det smakar okej – men för lite och definitivt inte av några örter.
Ett säkrare val kan vara de enkla rätter som alltid finns på menyn: rejäl korv med potatisstomp, skink- och korvbricka eller fiskkrytan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons