Annons
X
Annons
X
Ledare
Gäst

Janerik Larsson: President Mike Pence?

Larsson läser
[object Object]
Mike Pence Foto: Andrew Harnik

Att sitta i en amerikansk TV-soffa och följa den politiska utveckligen är just nu allt annat än uttråkande.

Någon timme före president Obamas avskedstal i Chicago kom från CNN uppgifter om att den ryska maktapparaten hade hållhakar på Donald Trump. Exakt vad det handlar om har jag inte när detta skrivs fått klarhet i, men det råder inget tvivel om att den president som svärs in nästa fredag gör så i stark motvind.

Jag drar mig till minnes en debattartikel i Wall Street Journal i höstas (efter det republikanska konventet) dår skribenten argumenterade för att Donald Trump redan då skulle tillkännage att han direkt efter att ha svurit presidenteden så skulle han avgå och göra vicepresident Mike Pence till president.

Annons
X

WSJ-skribenten menade att det skulle vara det säkraste sättet för republikanerna att vinna Vita huset den 8 november.

Jag ser på olika håll nu artiklar som spekulerar i möjligheten att Donald Trump avsätts.

För närvarande finns det ingen anledning fästa tilltro till sådant, men om det CNN rapporterat om ikväll visar sig vara högst komprometterande för Trump kan man nog inte helt utesluta ett sådant scenario.

Mot en sådan dramatisk bakgrund tedde sig Barack Obamas avskedstal som retoriskt elegant men utan något som skapade riktigt engagemang eller intresse. Jag har hört Obama hålla många kraftfullare, intressantare tal.

Det han sa ikväll var förvisso klokt. Han pläderade för en inkluderande, aktiv demokrati. USA behöver förvisso mera av sådant, men jag tror att det är Barack Obamas arbete framöver som får ge djup och signifikans till det han sade ikväll.

Annons

Mike Pence

Foto: Andrew Harnik Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X