Presenteras av – så funkar det

SvD:s journalistik finansieras i huvudsak av prenumerations-
och annonsintäkter, såväl i tidningen som i våra digitala kanaler.
Sedan ett par år tillbaka finansierar vi en liten del av vår journalistik – i regel helt nya satsningar – med medel från externa partner som väljer att presentera en enskild satsning.

Under strecket
Publicerad
Annons

Medel från externa aktörer möjliggör för SvD att bevaka och granska vissa ämnen och företeelser som är intressanta för våra läsare. Internationella medier brukar kalla denna form av finansiering för "branded content". På SvD benämner vi det "Presenteras av..." .

Artiklar och samlingssidor som är märkta med "Presenteras av…" är producerade av SvD:s anställda reportrar eller journalister som är knutna till oss. Redaktionen planerar artiklarna, gör research, intervjuar, skriver, vinklar, faktagranskar, väljer bilder, sätter rubriker och publicerar helt oberoende av den kommersiella partnern. Det är alltid journalisterna som avgör vad, när och hur vi skriver. Alla våra partner är införstådda med att de på nyhetsplats kan bli granskade och jämförda med andra företag inom samma bransch, precis som vilket annat bolag eller organisation som helst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons