Pr-kuppen ska ge Ellison ny image

Här är Oracles vd Larry Ellisons nya pr-kupp: Slopade licensavgifter för bolag som byter affärssystem från tyska SAP till Oracle. Manövern är den senaste i en rad angrepp det senaste halvåret mellan två av världens största företag i mjukvarubranschen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bolag som kör affärssystemet R/3 från tyska SAP erbjuds upp till hundra procents rabatt på licensen om de kastar ut SAP:s grejor och i stället byter till ett system från Oracle.
Den nyheten släppte Oracle i går. Enligt bolagets egna analyser har relativt få av SAP:s kunder ännu uppgraderat från systemet R/3 till nyare varianter som MySAP. Glappet mellan de gamla och nya SAP-systemen gör Oracles pr-trick möjligt.

– Många står inför att uppgradera till MySAP. Enligt många analytiker är den kostnaden väldigt hög. För att komma över den investering man redan gjort i SAP-system och byta till Oracle så gör vi det här, säger Anders Ottosson, ny vd på Oracle i Sverige.
För att förstå motiven bakom Oracles drag bör man veta något om bolaget. Larry Ellison, vd, startade Oracle 1977. Sedan dess har han byggt upp världens största bolag inom produktområdet databaser. En bjässe till koncern som omsatte drygt 10 miljarder dollar förra räkenskapsåret.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons