Annons
X
Annons
X

Pr-expert: Fel med presskonferens

Paul Ronge, medietränare och krishanterare, har ingen förståelse för kungens strategi att ställa upp på en presskonferens och jämfört agerandet med att spela ”rysk roulette”.

– Han kom undan med blotta förskräckelsen, säger han.

[object Object]
Paul Ronge, medietränare och krishanterare, förstår inte varför kungens ställde upp på en presskonferens. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX, HÅKAN FLANK

På torsdagseftermiddagen i samband med en älgjakt i Hunneberg utanför Trollhättan kommenterade kungen den omdebatterade bok om hans liv som släpptes i bokhandeln tidigare samma dag.

– Det som hände har hänt för lång tid sedan, därför väljer jag och min familj att vända blad och se framåt, sade kungen bland annat samtidigt som han meddelade att han ännu inte hunnit läsa boken.

Paul Ronge, medietränare och krishanterare, tycker att kungens agerande är anmärkningsvärt, och har ingen förståelse för att han valde att möta medierna.

Annons
X

– Nu om någonsin borde kungen hålla tand för tunga och undvika att kommentera. Då ställer han upp på presskonferens mitt ute på vischan där vad som helst kan hända, det är för mig fullständigt obegripligt, säger Paul Ronge, som anser att kungen inte hade något att vinna på att ge en kommentar, men allt att förlora.

– Min bedömning är att det är som att spela rysk roulett, och nu kan han bara vara glad att kulan inte satt i kammaren och att han slapp svara på frågor. Uttalandet kan tolkas som ett medgivande, men är egentligen varken ja eller nej. Han kom undan med blotta förskräckelsen, men satte inte heller stopp för historien.

Enligt Paul Ronge finns det ingen logik i att i ett offentligt sammanhang som detta ställa upp på en presskonferens så tätt inpå ett boksläpp.

– Överhuvudtaget tycker jag det är under hans värdighet att kommentera en ren skvallerbok som rör hans privatliv. Skvaller ska inte bemötas. Nu går proppen går ur och tidningarna kan köra sida in och ut med material från boken, det är lekskolestadie, ansvarslöst och jätteallvarligt för hovet att hantera frågan på det här sättet, säger han.

Hade det varit regelmässig krishantering borde kungahusets informationstab enligt Paul Ronge ha meddelat att man skulle undersöka boken närmre och återkomma senare. Och ville kungen ändå säga något borde det ha varit att påpeka att det är just unders hans värdighet att kommentera en bok som legitimerar skvaller.

Annons
Annons
X

Paul Ronge, medietränare och krishanterare, förstår inte varför kungens ställde upp på en presskonferens.

Foto: ADAM IHSE/SCANPIX, HÅKAN FLANK Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X