Postbank hoppet för blödande Royal Mail

Under strecket
Publicerad
Annons

London Allan Leighton, styrelseordförande för det brittiska postverket, är Storbritanniens mest anlitade styrelseproffs. Två dagar i veckan spenderar han på Postens högkvarter för en ringa ersättning av 290 000 kronor per år.
I veckan som gick tillsatte Allan Leighton två nya chefer som sammanlagt i grundlön får 14,5 miljoner kronor per år, precis samma summa som brittiska postverket går med förlust - per dag.
Det kan tyckas att det rör sig om feta löner, men det är inte många som har visat intresse för jobben och frågan är om de två utvalda är av rätt kaliber.

Adam Crozier tar över vd-stolen i postverket i februari. Det var han som mer eller mindre slängdes ut från arbetet som vd för det brittiska fotbollsförbundet. Och det trots att han lyckats modernisera en tungfotad organisation och såg till att förbundet fick en sund ekonomi.
Han skar ner styrelsen från nittio personer till tolv och fick på så sätt genast över sjuttio fiender, som så småningom lyckades utmanövrera honom med en välbetald
straffspark.
Dessutom var Adam Crozier kritiserad i vissa läger för sin rekrytering av Sven-Göran Eriksson, alla svenskars Svennis, som förbundskapten för engelska landslaget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons