Post Oskarshamn

Under strecket
Publicerad
Annons

Genom att förlöjliga och hänga ut lokalpolitikerna som tog beslutet att omhänderta det förståndshandikappade parets son, har Janne Josefsson än en gång lyckats piska upp opinionsvågor i höghushöjd. Därmed är Oskarshamnsfallet ett avslutat kapitel för honom och SVT:s Uppdrag granskning. Sak samma att alltmer tyder på att politikerna gjorde en riktig bedömning.
Visst, länsstyrelsen har på tre punkter kritiserat socialtjänsten men inte invänt mot själva beslutet att omhänderta barnet.
Föräldrarna vill förstås inget hellre än att återfå vårdnaden om sonen, men det är en fråga som kontinuerligt kan prövas av domstol. En upplysning som Team Josefsson inte ville besvära tittarna med.
Gårdagens inslag i P 1 Morgon med Barbro Hindberg och Lisbeth Pipping gav tack och lov en mer nyanserad bild. Barnexperten Hindberg har läst samma utredning som Josefsson men kan inte se att socialtjänsten har gjort fel. Lisbeth Pipping, uppvuxen med en förståndshandikappad mamma som inte förstod att sätta sina barns behov framför
sina egna, är orolig att debatten leder till att myndigheter inte vågar ingripa.
Inser Josefsson vidden av vad han har ställt till med? Han har invaggat ett par i falska förhoppningar om att deras barn snart får flytta hem, samtidigt som barn som borde tas om hand riskerar att få sin uppväxt stympad hos förståndshandikappade föräldrar.
Värt stora journalistpriset? Knappast.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons