Posener misstänks för nya brott

E24 kan idag avslöja att Joachim Posener, som misstänktes för att för elva år sedan ha tömt investmentbolaget Trustor på sina tillgångar, nu misstänks för nya brott. I början på året inleddes en ny förundersökning mot honom om grova skattebrott.

Under strecket
Publicerad
Annons

Utredningen om Trustorsvindeln visar att Joachim Posener tog emot 58,3 miljoner kronor från bolaget. Posener försvann i oktober 1997 i samband med att brottsutredningen inleddes. Han har varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst men i samband med att det misstänkta huvudbrottet preskriberades förra sommaren drogs efterlysningen tillbaka.

I förra veckan avslutades rättegången mot Poseners kusin Thomas Jisander i tingsrätten. Jisander var konsult och andreman i Trustoraffären. Han har tidigare frikänts för sin roll men nu stått åtalad på nytt på två punkter, dels en utbetalning på 21 miljoner kronor som inte var uppe i den förstaTrustorrättegången, dels skattebrott på 40,9 miljoner som i den förra processen konstaterades inte vara åstadkomna genom brott.

Annons
Annons
Annons