Annons

Natalie Wood: What remains behindPorträttet ger ny skjuts åt mordspekulationer

Natalie Wood med maken Robert Wagner.
Natalie Wood med maken Robert Wagner. Foto: Peter Basch/TT

Hur och varför dog Natalie Wood? Dokumentären om stjärnan ger inget svar utan vill lyfta fram minnena av henne som hustru och mor. Ett idolporträtt där dödsolyckan likväl förblir intressant.

Under strecket
Publicerad

Natalie Wood och James Dean i ”Ung rebell”.

Foto: Snap/REX/TT

Natalie Wood var barnstjärnan som växte upp och blev vuxenstjärnan som periodvis även fick till ett fungerande vuxenliv med döttrarna och maken Robert Wagner, som hon gifte sig med två gånger för säkerhets skull. Men det sorgliga är att hon dog i förtid i en drunkningsolycka i november 1981, och det är dubbelt olyckligt på så sätt att omständigheterna kring olyckan var oklara. Ingen såg när det hände. Vilket givetvis ger upphov till spekulationer om konspirationer.

Det finns en syster, Lana Wood, som med jämna mellanrum rullas ut i medierna för att vädra sina misstankar om fuffens. På båten fanns den där regniga natten tre personer (förutom skepparen): Wood, Wagner och Christopher Walken, som just hade spelat in en film med Wood. Hon var den som först gick till sängs. Därefter var det ingen som såg henne i livet.

Annons
Annons
Annons