Hela denna artikel är en annons

Porsche Taycan kan nu beställas – online

”Ambitionen framåt är såklart att kunna erbjuda köp online av samtliga våra modeller”, säger Andreas Strid, märkeschef på Porsche i Stockholm.
”Ambitionen framåt är såklart att kunna erbjuda köp online av samtliga våra modeller”, säger Andreas Strid, märkeschef på Porsche i Stockholm. Foto: Armin Hadzic | A1 Work AB

Den digitala resan för Porsche Center Stockholm och Porsche Center Danderyd går allt snabbare. Allt från kommunikation till e-handel utvecklas snabbt.

– Porsche har alltid varit långt fram i utvecklingen och för oss är det en självklarhet att fortsätta i samma anda. Vi strävar alltid efter att ligga långt fram, säger Andreas Strid, märkeschef på Porsche i Stockholm.

En av alla satsningar är att sälja bil online. Nyligen lanserade Porsche i Stockholm Porsche Taycan Online Shop, en lösning där kunder enkelt kan beställa sin bil på nätet.

– Många av våra kunders resa börjar redan på nätet och därför lägger vi stor vikt vid att ha bra information online, både text, bilder och film. De flesta kunder som besöker oss är redan otroligt pålästa och därför var nästa steg naturligt – att flytta även köpet till nätet, säger Andreas Strid.

”Bekvämt, snabbt och enkelt”


– Vi vet att många av våra kunder är intresserade av att beställa en bil på det här sättet och det här är första gången vi erbjuder den här typen av tjänst. Nu behöver våra kunder inte längre vara beroende av öppettider eller att boka tid med en säljare. Bekvämt, snabbt och enkelt. Ambitionen framåt är såklart att kunna erbjuda köp online av samtliga våra modeller.

Efter att ha beställt sin bil blir köparen kontaktad av Porsche i Stockholm för att bekräfta leveranstid och nästa steg i processen. Den slutliga signeringen sker digitalt och man erbjuds även hemleverans.

Nya bilar och ny kompetens

Ett exempel på den digitala utvecklingen är den nya helelektriska sportbilen Porsche Taycan. Skärmar och ny teknik så långt ögat kan nå.

– För oss och hela bilbranschen är digitaliseringen och elektrifieringen en stor förändring. Vi har ett högt tempo i att utbilda våra servicetekniker. Alla är certifierade, från brons och silver till guldnivå – och nu utbildas även High Voltage Experts. Vi står väl förberedda med dedikerade arbetsstationer för Taycan, säger Andreas Strid.

Nästa växel ligger redan i

Men samtidigt som vissa saker förändras finns det andra som är precis som tidigare. Bromsar, hjulupphängningar och andra delar som slits måste alltid servas och ses över.

– Man får inte glömma att vi har ett stort antal bilar som behöver servas på ett traditionellt sätt. Vi ligger väl i fas men anpassar oss så att vi alltid ligger ett steg före i utvecklingen. Det har vi alltid gjort, avslutar Andreas Strid.

EXTERN LÄNK: Läs mer på Porsche Center Stockholm http://porsche-stockholm.seEXTERN LÄNK: Läs mer på Porsche Center Danderydhttp://porsche-danderyd.se
Annons
Annons
Annons