Porsche bromsar utflyttningen

Under strecket
Publicerad
Annons

Den tyska lyxbilstillverkaren Porsche garanterar 8 000 jobb fram till 2010. Förutsatt att arbetarna kan var mer flexibla och uppvisa högre produktivitet. Annars hotar Porsche med att flytta tillverkningen.
Företaget låter bli att lägga produktionen av lyxbilmärket Porsche utomlands, om de anställda går biltillverkaren till mötes.
Det var sent på tisdagskvällen som Porsche meddelade att man är på väg att sluta ett avtal som skulle rädda 8 000 tyska jobb fram till 2010, skriver Financial Times. Men då måste de tyska avtalen bli mer flexibla och produktiviteten högre.
Hur kostnaderna ska kunna minskas gav Porsche ingen detaljerad information om. Förbundskansler Gerhard Schröder, som var med på mötet med Porsches personal i går, sa att Porsche var ett bevis på ett tyskt företag som är mycket framgångsrikt i en internationell konkurrenssituation.
Tyska bilarbetare tjänar sju gånger mer och jobbar tio procent mindre än sina östeuropeiska konkurrenter. Porsche har tre fabriker runt om i Tyskland.

Maria
Sundén
08-13 55 30, maria.sunden@svd.se

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons