X
Annons
X

Porranklagad m-politiker avgår

Hans-Erik Malmros, ledande moderat i Sundbyberg, lämnar alla politiska uppdrag i kommunen och landstinget. Kommunen anklagar honom för att ha ringt porrsamtal på tjänstemobilen och porrsurfat på tjänstedatorn. Malmros förnekar anklagelserna och säger att han är utsatt för en politisk och personlig smutskastning.

– Jag lämnar politiken på grund av att detta är en välplanerad kampanj med en rad lögner och felaktigheter och där familj och vänner dras in. Det tillhör inte politikens villkor och då väljer jag att sluta.
40-årige Malmros behåller en pension till 65 års ålder. Den blir drygt 33 000 kronor i månaden, men om han får nytt jobb dras
lönesumman av från pensionen.

I går förmiddag gick kommundirektören Robert Falck till närpolisstationen i Sundbyberg och polisanmälde Malmros. Brottsmisstanken gäller olovligt brukande av stadens egendom, men kommunen anser också att Malmros brutit mot kommunens policy. Den är tydlig med att tjänstetelefoner och -datorer bara ska användas i tjänsten, och tjänstemän och förtroendevalda ska värna Sundbybergs varumärke.
– Policyn gäller bara tjänstemän, inte politiker, säger Hans-Erik Malmros. Jag har senast i dag fått medhåll om den saken av kommunfullmäktiges ordförande.
Han anser att kommunens utredning är lögnaktig. Telefonnumren är ringda men de är inga sexsamtal. Majoriteten gick till vänner i utlandet, och det är oförskämt och plumpt att påstå att de varit av sexuell natur, säger han.
SvD har prövat att ringa några av de svenska numren. På ett svarade en släpig mansröst "Heta linjen". Andra nummer gick till dejt-förmedlingar.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X