Oppositionsledare: Mitt hem är belägrat

Ännu är inte valresultatet klart efter valet i Uganda men enligt officiella siffror leder den sittande presidenten stort. Oppositionsledaren Bobi Wine har avfärdat siffrorna som fusk – något som redan kan ha straffat sig.

Under strecket
TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad

Den ugandiska oppositionsledaren Bobi Wine, hävdar presidentvalet i torsdags präglats av fusk.

Foto: Nicholas Bamulanzeki/AP/TT

Ugandiska soldater i området där oppositionskandidaten Bobi Wine har sin bostad. Wine har under fredagen skrivit på Twitter apropå militärens närvaro att "vi är belägrade".

Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/TT
Annons

"Vi är belägrade. Soldater i UPDF (Ugandas armé) och andra med vanliga kläder, men beväpnade, har tagit sig över våra stängsel och de kontrollerar nu mitt hem. Ingen av dem talar till oss. Vi har stora problem" , hävdar oppositionskandidaten, den tidigare popstjärnan Bobi Wine, i två inlägg på Twitter som lades ut på fredagseftermiddagen, dagen efter valet.

Tidigare under dagen hade Bobi Wine sagt att det är ett "skämt" att president Yoweri Museveni leder med stor marginal, 63 procent, tidigt i rösträkningen. Bobi Wine har samtidigt 28 procent av rösterna, enligt besked från drygt en fjärdedel av landets vallokaler.

Annons
Annons
Annons