Krönika

Jan Almgren:Poppis sitta i AP-fondstyre?

Jan Almgren

Det är visst poppis att sitta i AP-fondernas styrelse! Det beskedet trumpetas nu ut från regeringskansliet efter den dramatiska ommöbleringen av fondernas styrelser i förra veckan. En tredjedel av ledamöterna byttes ut – 16 nya valdes in.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Tidigare finansministern Pär Nuder är regeringens starkaste kort. Han placeras som ny ordförande i Tredje AP-fonden. Även Ebba Lindsö, tidigare vd för Svenskt Näringsliv och Urban Karlström, tidigare statssekreterare, är namnkunniga och går in som ordförande i Sjätte respektive Första AP-fonden.

Alla tre är regeringens förstahandsval, meddelar Erik Thedéen. Han är statssekreterare och finansmarknadsminister Peter Normans högra hand. Han är störd över uppgifterna om att en ”handfull” kandidater har tackat nej. Det är inte sant, uppger Erik Thedéen i ett samtal med SvD Näringsliv. Tre personer – inte ordförandekandidater utan vanliga ledamöter – avböjde. Inte för att de inte ville. Eller för att det var för dåligt betalt. Utan för att de fick nej från sin arbetsgivare eller för att de redan har fullt med andra styrelseuppdrag. Allt enligt statssekreteraren på finansdepartementet, som i övrigt inte vill kommentera personalkarusellen i AP-fondernas styrelserum.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons