Polskt motorvägsbygge en vinnare för Skanska

Skanska har fått i uppdrag att ansvara för ett stort privatfinansierat motorvägsprojekt i Polen. Hela bygguppdraget uppskattas bli värt 4,5 miljarder kronor. Dessa pengar kommer Skanska till godo i sin helhet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Peter Gimbe
Skanska BOT är ett av Skanskas affärsenheter. BOT står för Build-Operate-Transfer. Enheten genererar många bygguppdrag och omsättningen för dessa uppdrag hamnar sedan i Skanskas resultatredovisning för respektive land.
I Sverige kallas BOT mer vardagligt för offentligt-privat samarbete eller PPP (public-private partnership). Det handlar om satsningar i offentlig infrastruktur. Det kan utöver vägar röra sig om till exempel fängelser, järnvägar och sjukhus vilka beställs av offentlig sektor (stat, kommuner och landsting).
i BOT bakom många av Skanskas bygguppdrag

– Det är ett genombrott för oss vad gäller den här typen av vägprojekt i Polen. Tidigare har vi varit framgångsrika i Norge, där vi håller på med ett stort sådant projekt och hoppas på fler. Också i Finland är vi på väg att handla upp ett projekt, säger Peter Gimbe, informationsdirektör vid Skanska, till SvD Näringsliv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons